weer open 5 maart

Drukkunstmuseum in wintersluiting tot maart 2022

Hoewel het museum gesloten is in de maanden december 2021 t/m februari 2022, valt er nog een en ander te bezoeken. Allereerst digitaal op onze website en extra vanwege de kerstsfeer, een  wandeling door Maastricht!

Hoewel ons locatie redelijk verborgen ligt, is met enige aandacht aan de buitenkant te ontdekken dat ‘Macchina Tipografica’ staat voor ‘drukpers’. En het achterliggende kapelgebouw, behorend bij het  museum, een torentje heeft dat als enige deel te zien is. Ga hiervoor midden op de St. Servaesbrug staan en kijk over de Maas richting stad. In de skyline van daken en torens prijkt ook ons torentje.

Veel kunst valt te zien in de galeries, ateliers en kunsthandels en ook ons museum, waarvan er meer dan 30 aan weerszijden van de Maas te vinden zijn. Op www.kunstmaastricht.nl zijn deze vermeld met openingstijden en te downloaden routekaarten.

Voor liefhebbers is ook dit jaar weer Magisch Maastricht op het Vrijthof te vinden.

Voor bezoekers gaan onze deuren weer open vanaf 5 maart 2022.

De zaterdagmiddagopening van 13.00-17.00 uur heeft om 14.00 uur een gratis rondleiding met entreekaartje.

Groepen vanaf 6 personen kunnen het hele jaar een afspraak maken.

http://www.drukkunstmuseum.nl

Drukkunst is 18 november 2021 bijgeschreven in Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland, een eerste stap naar  UNESCO status.

Wat is immaterieel erfgoed?

Hieronder wordt verstaan het levend en dynamisch erfgoed dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Dit is de verplichting die KIEN (Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland) heeft. Zij geeft uitvoering aan het 2003 UNESCO Verdrag in Nederland.

Dit is bereikt door de inspanning van drie grafische musea en betekent voor de toekomst dat er gewerkt wordt aan de plaatsing van Immaterieel Grafisch Erfgoed op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Samen met andere bijschrijvingen zoals Fanfareorkest, Bloemencorso bollenstreek zijn er momenteel 190 vormen van erfgoed, waaronder feesten en ambachten.

Voor een overzicht van grafische musea Benelux

www.grafischemusea.eu

Klik hier voor meer nieuws / eerdere berichten