bezoek

Drukkunstmuseum
fotos emmy 013historische drukkerij en grafisch atelier.
Wilt u iets bijzonders ontdekken in de historische binnenstad van Maastricht? Bezoek dan het Drukkunstmuseum, en beleef de verhalen van weleer over de geschiedenis van de drukkunst. In het pand Jodenstraat nr. 22 is het museum van de druk- en prentkunst gevestigd. Het sfeervolle museum bestaat uit een historisch pand met een overdekte binnenplaats en een aangrenzend kapelgebouw.
Het museum vertelt verhalen van uit de drukkerstraditie die Maastricht tot ver in de vorige eeuw heeft gekend. Ook de actualiteit ontbreekt niet: op de bovenverdieping van het kapelgebouw wordt de Glaser Collectie getoond, bestaande uit grafiek, tekeningen en objecten in de geheel eigen stijl van kunstenaar René Glaser.

Het bezoek aan het museum kan gestart worden met een introductiefilm*, waarin de geschiedenis van de drukkunst mooi wordt weergegeven. De film wordt getoond op de overdekte binnenplaats. Op verzoek is er een audiotour beschikbaar. Uiteraard staan de vrijwilligers van het museum u graag te woord om toelichting te geven of vragen te beantwoorden.

Het drukkunstmuseum is geopend
historischedrukkerij2voor groepen op afspraak:
het hele jaar door van ma t/m za
Reserveren via +31 43 321 63 76 of info@drukkunstmuseum.nl

voor individuele bezoekers: 
Start op 7 maart t/m juli en september t/m november
elke zaterdag 13 – 17 uur en om 14.00 uur  een gratis aangepaste rondleiding op vertoon van een geldig toegangskaart.

In verband met het Corona-virus is het museum op zaterdag gesloten.                                   

Het museum is weer open zaterdag 5 september   

Het museum is gesloten in de maand augustus!
Toegangskaartjes zijn te verkrijgen bij het museum.

Tickets & Entreeprijzen

individueel:
Volwassenen: € 4,50 p.p.
Kinderen

groepen:
minimum 6 personen / max. 50 personen
het tarief voor 15 personen is € 60,- per groep, daarna € 4,50 p.p.
Het tarief is inclusief begeleide rondleiding (duur ca. 60 minuten) met een gratis kopje koffie/thee.
Klik hier voor meer informatie over groepsbezoek of rondleidingen.

Reserveren  tel. +31 43 3216376 of info@drukkunstmuseum.nl

Bereikbaarheid
Kaartje FlyerWIT.Het museum ligt centraal in de historische binnenstad van Maastricht. Het ligt op 10 minuten loopafstand van het Centraal Station, de bushaltes op de Markt zijn slechts 300 m. verwijderd.
Komt u met de auto? U kunt uw auto dichtbij het museum parkeren, bijvoorbeeld bij de Q-Park garage op de Markt (Mosae Forum). Maastricht biedt echter ook goedkopere alternatieven om uw auto te parkeren. Zo parkeert u prijsbewust bij het Stadspark (max. € 8,- per dag) of in Wyck (max. €12 per dag) of zelfs gratis op P+R Maastricht Noord, vanwaar u voor in het weekend voor €1,- (retour, max. 5 personen) met de Pendelbus naar de Markt/Boschstraat of met de trein verder reist naar Centraal Station (regulier OV-tarief). Voor actuele informatie over de bereikbaarheid van Maastricht klik hier.
Voor fietsers is er een bewaakte fietsenstalling op minder dan 100m van het museum, gelegen aan de Maasboulevard.

Catering
museum marketing fotos 2 068Het museum heeft géén apart museumcafé.Voor groepen is het echter wél mogelijk om op de overdekte binnenplaats bij het kopje koffie een lekker stuk Limburgse vlaai te serveren! Uiteraard kan het aanbod aangepast worden aan uw wensen of aan het tijdstip van de dag waarop het bezoek plaatsvindt. Neemt u voorafgaand aan uw bezoek hierover contact op met het museum, zodat de organisatie op rolletjes kan verlopen en u geïnformeerd bent over de kosten.
De tarieven:

Vlaai: € 2,50 per stuk

*De film dateert van 2010 en is mede tot stand gekomen dankzij een subsidie van het V.S.B. fonds.