over ons

Verbeelding: 1) het vermogen je ergens een voorstelling van te maken; 2) de kunst om dingen te verzinnen; 3) zelfingenomenheid, eigendunk

De vermenigvuldiging van de verbeelding
museum marketing fotos 2 052Het Drukkunstmuseum is een intiem en sfeervol museum dat haar bezoekers inzicht wil geven in ‘de vermenigvuldiging van de verbeelding van vroeger tot nu’. Het museum schetst dan ook verhalen van toen: over het ambacht en het artistieke proces van de ‘beeldenmakers’  en de kunstenaars die gebruik maakten van druktechnieken. Aan de hand van prenten en materialen, gereedschappen en drukpersen wordt een historisch overzicht van de ontwikkelingen van de druk- en prentkunst geschetst (Dürer, Rembrandt, de Toulouse-Lautrec).
De verhalen van nu draagt het museum uit aan de hand van het gedachtegoed van beeldend kunstenaar René Glaser, initiatiefnemer van het museum; zijn theorieën en werk maken                                                                           onderdeel uit van de museale presentatie.

Vrijwilligers
drukkunst-museum fotos 056Het museum wordt gerund door enthousiaste vrijwilligers. Zij zijn, geheel in lijn met het verhaal van het museum, ofwel kunstzinnige vakmensen, ofwel anders geïnteresseerd in ondersteuning of kluswerk. Samen vormen zij een kleine, hechte club van ambassadeurs van het museum. Zij zijn tevens de gastheren /-vrouwen die er voor zorgen dat uw bezoek aan het museum voorzien wordt van boeiende achtergrondverhalen en interessante wetenswaardigheden.
Herkent u zich in dit beeld en heeft u interesse om vrijwilliger worden? Neem dan contact op met het museum per email info@drukkunstmuseum.nl of per telefoon.

Support
juliën boekdrukpersHet Drukkunstmuseum is een particulier initiatief. Het museum ontvangt géén structurele subsidie van de overheid en is voor haar inkomsten afhankelijk van:
• de inkomsten uit bezoekersstromen,
• incidentele projectfinanciering van het VSB-fonds en Mondriaanfonds,
• bijdragen van enthousiaste particulieren en bedrijven.  Lees meer over de ANBI / Geefwet.

Wilt u ook bijdragen aan het functioneren van het Drukkunstmuseum? Dat kan op allerlei manieren:
wordt vriend: voor een geringe bijdrage per jaar, slechts   € 15,- p.p. heeft u een jaar lang gratis toegang tot het museum. aanmelden

wordt ambassadeur: bij deze zogenaamde ‘vriend+’ formule speelt u een actieve rol bij het uitdragen van het gedachtegoed van het Drukkunstmuseum. Dit kan bijvoorbeeld doordat u één maal per jaar een groep ontvangt voor een exclusieve rondleiding door het museum. U betaalt een jaarlijkse bijdrage met een minimale inleg van.€ 50,- p.p.; dit is inclusief de gratis toegang tot het museum en de uitnodiging voor een   ‘Ambassadeurs Dag’.

wordt sponsor: in welke vorm deze sponsoring zal plaatsvinden wordt na goed overleg bepaald. Het Drukkunstmuseum bedankt haar sponsoren jaarlijks op een passende wijze.