René Glaser

museum marketing fotos 2 138 René Glaser is initiatiefnemer van het museum. Hij is grafisch kunste- naar pur sang en maakt in zijn werk kundig gebruik van druktechnieken; door de combinatie van techniek, ambacht en verbeelding vormt zijn kunstenaarschap de perfecte parallel met het museum. Zijn onderzoekende geest heeft bovendien een tweetal manifesten voortgebracht, waarin hij zich verdiept in ‘de verbeelding’, die hij omschrijft als ‘de gedachten mechanica’. Hij illustreert dit proces met verschillende technieken; in het museum wordt het resultaat hiervan getoond. Een selectie van zijn werk, bestaande uit grafiek, tekeningen   en objecten worden getoond in de kapel.     http://kapelvanverbeelding.nl

Ontmoeting met de kunstenaar René Glaser geeft regelmatig rondleidingen in het museum. Vanzelfsprekend is er dan gelegenheid om een blik achter de schermen te werpen en dieper in te gaan op de betekenis van zijn werk.

fotos emmy 131 aiBiografie                                                                                           Glaser woont en werkt in Maastricht. Hij studeerde achtereenvolgens aan de St. Joost Academie (Breda), de Nederlandse Film Academie (Amsterdam) en de Jan van Eyck Academie (Maastricht).

grafisch werk  – tekeningen – objecten – landschap